ClioSport.net

Register a free account today to become a member!
Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

172 Cup, No speedo + EML



LukeSi

ClioSport Club Member
  Mondial Blue 172 Cup
Hi guys,
Got a fault with my 172 Cup.
It's got the EML light on with the faults being for O2 Sensor and Throttle Position Sensor. I've tried another pedal and throttle body neither of which have an effect on the codes.
On top of this, the speedo doesn't work either which suggests it's a different issue rather than the individual components.
Just wondering if anyone had any idea what it could be before I take it to someone.

(engine etc are out of my old Cup and it had none of these faults prior to breaking it)
 

LukeSi

ClioSport Club Member
  Mondial Blue 172 Cup
Check the white plug in the engine bay fuse box. Also worth checking the earths. There’s one that bolts on to the gearbox that’s prone to breaking.
Cheers, they were my initial go to but gearbox earth is good and so is the white plug (i changed the engine bay loom for another reason but same combo of faults has been there for both).
No electrical warning light either so I'm at a loss haha.
 

NorthloopCup

ClioSport Moderator
Cheers, they were my initial go to but gearbox earth is good and so is the white plug (i changed the engine bay loom for another reason but same combo of faults has been there for both).
No electrical warning light either so I'm at a loss haha.
Check the wiring for the O2 sensor mate. They can rub through and short out on the body.
 

LukeSi

ClioSport Club Member
  Mondial Blue 172 Cup
Check the wiring for the O2 sensor mate. They can rub through and short out on the body.
That's a good shout actually!
Could explain why it's a b**ch to start too when cold. (it's on grpn timing but even so shouldn't be as bad as it is haha)
 

LukeSi

ClioSport Club Member
  Mondial Blue 172 Cup
Check the wiring for the O2 sensor mate. They can rub through and short out on the body.
Done some investigation and speedo is unrelated. It may not have been plugged in 👀😂

I need to check the o2 sensor wiring when I'm in less decent clothes.
 

LukeSi

ClioSport Club Member
  Mondial Blue 172 Cup
So interestingly I discovered Carly does renaults. Plugged it in and it came up as an ecu communication error. To my surprise its actually cleared it!
Fault still exists but light is gone.
Airbag light to fix next.
IMG-20211130-WA0057.jpegScreenshot_20211130_201311_com.iViNi.bmwhatLite.jpg
 


Top