ClioSport.net

Register a free account today to become a member!
Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Loud noise on over run



mad in general

ClioSport Club Member
  Clio 172 phase 2
Got this strange rotational noise when running down the revs in gear.
Really loud and is almost like a whump whump whump sound. I know that sounds daft but will try get a recording.

Anyway. This noise disappears completely the moment the clutch is pressed in.

I can faintly hear it when on light throttle but it is not obvious when on power.

Any ideas?
 

mad in general

ClioSport Club Member
  Clio 172 phase 2
The full clutch kit was done along with a gearbox refurb only 15-20k ago. Hopefully neither of those!

No remap, standard engine wise.

It does seem like it's got to be a box fault though as it's only when in gear. Knock it out or clutch in and it disappears instantly.
 

mad in general

ClioSport Club Member
  Clio 172 phase 2
It would appear this drive shaft bearing is ruined. This'll be the source then.

Is it replaceable or a new shaft?
 

Attachments

  • 20201219_173427.jpg
    20201219_173427.jpg
    2.2 MB · Views: 24
The bearing is the centre support on the shaft, without it it would just flop around surely

PH2 Shaft below with bearing

1608577028844.png



172 CUP/PH1 shaft below which doesnt need the bearing

1608577162779.png


I'm intrigued to know how the f**k your shaft didnt put a hole in the block without the bearing 😂
 


Top