ClioSport.net

Register a free account today to become a member!
Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

182 Starting Issues - help!



  2004 Clio 182
Hi all!
Recently purchase a 182, and had the belt change done around 300 miles ago (aux, cam and w/p)

First issue with it, so I hope someone can diagnose roughly so that I know how much to expect to fix :(

Changing down a gear on the drive home, and it cut out suddenly, with a suspect whirring sound. Rolled to a halt (gears still working fine), and when turning over it doesn't fire in the slightest, and sounds a little different to normal I'd say. Injector issue?

I've attached the link of the attempted start....

 
  2004 Clio 182
STOP sign also illuminated when it happened, but if I remember right was off when I tried starting it after... :/
 

bloke

ClioSport Club Member
  dan's cast offs.
oh dear:confounded: bad news on that one i'm afraid. classic lack of compression sound to it.
 

bloke

ClioSport Club Member
  dan's cast offs.
probably, chances are one or more of the pulleys have slipped and taken out a load of valves. seen it quite a few times where something goes pear shaped within couple of thousand miles of having belts done.
 
  182 ff
http://www.cliosport.net/threads/no-engine-compression.561307/

Suspect incorrect fitment? The place I had it done wasn't a Renault specialist, so could be a resultant of that?
if it is caused by not fitting the belts correctly, that is the 3rd one on here, in a few months to fail.. contact
RichieJA ..he knows all about belts slipping..his cars belt slipped a few weeks ago, wrecked the engine..he only just bought the car, the last owner ,had the belts done my a none specialist..
 
  2004 Clio 182
if it is caused by not fitting the belts correctly, that is the 3rd one on here, in a few months to fail.. contact
RichieJA ..he knows all about belts slipping..his cars belt slipped a few weeks ago, wrecked the engine..he only just bought the car, the last owner ,had the belts done my a none specialist..
Cheers for the replies guys, had a sinking feeling it was related with the belt, but hoped for a simple fuelling issue.
I've fortunately just moved near bournemouth so I'll k-tec a shout tomorrow, and also get in touch with the garage that fitted it all (470 miles ago - f**k sake) in a hope for them to reimburse the damage done. Not what I need!

Thanks again for all your inputs
 


Top